نفتکش توقیف شده ایران به زودی به خطوط دریایی برمی‌گردد-راهبرد معاصر
سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد آخرین قیمت ارز توافقی نیما/ دلار حواله ۶۲هزار و ۷۳۲ تومان شد

نفتکش توقیف شده ایران به زودی به خطوط دریایی برمی‌گردد

معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: با توجه به رایزنی‌های دولت جمهوری اسلامی ایران پیش بینی می‌کنیم در آینده بسیار نزدیک نفتکش «گریس» با پرچم ایران به فعالیت خود در آب‌های بین‌المللی ادامه دهد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۳ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 August 13
کد خبر: ۱۹۱۲۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ جلیل اسلامی امروز در نشست خبری روز جهانی دریانوردی و روز دریانورد که 27 مرداد ماه 98 خواهد بود، درباره نفتکش توقیف‌شده «گریس» در آب‌های انگلیس که به صورت مغرضانه از سوی این کشور توقیف شده است، اظهار داشت: توقیف این کشتی با پرچم ایران با دلایلی غلط و ناشی از غرض‌ورزی از سوی کشور انگلستان رخ داد، اما به سرعت تلاش‌ها از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران برای رفع توقیف این کشتی انجام شد.

 

وی ادامه داد: انگلیس علاقمندی خود را برای رفع این مشکل و راه حل بعد از اقتدار ما نشان داد، اسناد رسمی و غیررسمی برای حل این موضوع مبادله شد و امیدواریم در آینده‌ای بسیار نزدیک این مشکل رفع شود و این نفتکش با پرچم ایران به فعالیت‌خود ادامه دهد.

 

* ادامه وضعیت نفتکش توقیف‌شده انگلیسی منوط به تصمیمات قضایی است

معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی همچنین در باره نفتکش متخلف انگلیسی توقیف‌شده در خلیج فارس اظهار داشت: پس از توقیف این نفتکش، کشورهای آمریکا و انگلستان تلاش کردند فضای سیای و امنیتی را در منطقه ایجاد کنند. در این راستا فراخوان مشارکت در ترتیبات امنیتی و اسکورت کشتی‌ها در خلیج فارس را مطرح کردند و از چند کشور در این باره دعوت کردند اما غیر از انگلستان، آمریکا و رژیم صهیونیستی کشور خاصی به این فراخوان نپیوست و این طرح عملا شکست خورد.

 

اسلامی با اشاره به حضور مقتدرانه نیروهای نظامی جمهوری اسلامی ایران در راستای ارتقای امنیت در خلیج فارس اظهار داشت: امروز و آینده امنیت در خلیج فارس و دریای عمان به دست توانمند این عزیزان انجام می‌شود.

 

وی درباره خدمه نفتکش انگلیسی هم گفت: با توجه به تعداد کروی این نفتکش و ملیت‌های آنها درخواست‌هایی برای ملاقات کرو با خانواده‌هایشان انجام شد. این امری طبیعی بود. پیگیری‌ها از سوی وزارتخانه انجام شد و ما در این باره گزارشات مناسبی برای ارائه داریم.

 

معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی تاکید کرد: ادامه وضعیت نفتکش انگلیس در خلیج فارس منوط به تصمیمات قضایی و طبق سیاست‌های کلان جمهوری اسلامی ایران است.

 

* تلاش برای کاهش سولفور سوخت به نیم درصد

اسلامی بیان کرد: سازمان بنادر و دریانوردی واگذاری خدمات بندری و دریایی و برون‌سپاری آنها را از سال 1380 آغاز کرد.

 

معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت: در رابتطا با تامین سوخت کم سولفور که به عنوان چالشی جدی مطرح شده است،‌اعلام شده از ابتدای ژانویه 2020 میلادی همه کشورهای دنیا به جای سوخت با سولفور 3.5 درصد باید از سوخت با سولفور نیم درصد استفاده کنند که این ظرفیت برای تولید در کشور ما وجود دارد.

 

وی افزود: ناوگان کشتیرانی ما سالانه 1.5 میلیون تن سوخت مصرف می‌کند که تامین کم‌سولفور آن نیز در کشور مهیا است.

 

* 130 هزار نفر دریانورد در کشور داریم/ 125 نفر دریانورد خانم داریم

معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی بیان کرد:‌ در حال حاضر 130 هزار دریانورد در کشور داریم و ظرفیت تربیت دریانورد در کشور ما سالانه 500 نفر است و به همین میزان نیز تقاضا از سوی شرکت‌های کشتیرانی در سال وجود دارد.

 

اسلامی بیان کرد: از این تعداد 125 نفر هم در کل ناوگان ما دریانوردان خانم هستند.

 

وی اظهار داشت: در حوزه دریانوردی موضوع بیکاری به هیچ عنوان چالش جدی نبوده است، البته ممکن است به صورت موردی یا فصلی مشکلاتی در این حوزه رخ دهد.

 

معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت: درصد نیروی کار خارجی در ناوگان کشتیرانی ما بسیار کم است و از کل 130 هزار نفر دریانورد، 323 نفر نیروی کار خارجی هستند.

 

اسلامی با اشاره به برگزاری مراسم روز جهان دریانورد و روز دریانورد در 27 مردادماه امسال گفت: امسال برای اولین بار است که این دو روز به صورت همزمان در یک همایش مدیریت می‌شود.

 

* 13 فروند مغروقه عمده در آبراهه‌های کشور داریم/ خور موسی پاکسازی شد

وی درباره خارج سازی مغروقه‌ها در آبراهه‌های کشور گفت:‌ سال گذشته 8 فروند کشتی مغروقه بزرگ که از زمان جنگ تحمیلی در خور موسی غرق شده بودند، خارج‌سازی شدند و در حال حاضر خور موسی به عنوان آبراهه حیاتی منتهی به بندر امام خمینی(ره) از مغروقه‌ها پاکسازی شده است و از نظر ایمنی بسیار فراتر رفته است.

 

معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت: در اروند رود دو مغروقه اصلی داریم که به نام‌های سارا و خانیان است که اهمیت ویژه‌ای دارند و برای پاکسازی آنها اقدام کرده‌ایم و 11 فروند دیگر معمولا کوچک‌تر هستند.

 

وی در پاسخ به این سوال که درآمد حاصل از این مغروقه‌ها چگونه خواهد بود، گفت: هزینه‌ خارج‌سازی مغروقه‌ها بسیار بیشتر از فروش تجهیزات اسقاط آن است.

 

* کاهش سوآپ نفتی در بندر امیرآباد

معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی بیان کرد: سوآپ نفتی فرایندی سخت و پرزحمت است. در نکا موضوع سوآپ نفتی کاهش یافته است، اما آنچه که مهم است بندر امیرآباد به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

 

عضو هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی افزود: 65 درصد تجارت منطقه‌ای در شمال کشور از طریق همین بندر امیرآباد انجام می‌شود.

 

منبع: فارس

ارسال نظر